Restaurantınızın Web Sitesini Google’da Öne Çıkarmak

Müşterilerimizin bize internet üzerinden de ulaşması için, belli bütçeler ayırarak restaurantımınızın internet sitesini yapıyoruz/yaptırıyoruz. Peki bu internet sitemizi Google’da daha öne çıkarmak için neler yapabiliriz?

Blog Oluşturun

Müşterileriniz sizi Google’dan ararken belirli anahtar kelimeler kullanır. Müşterilerinizin ilgisini çekecek blog yazıları ile daha geniş kitlelere ulaşabilir ve görünümünüzü arttırabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Kullanın

Facebook, Twitter, İnstagram, Vinclo gibi sosyal platformlarda restaurantınızın profilini oluşturun ve web sitenizin linkini bu platformlarda müşterileriniz ile paylaşın. Günümüzde sosyal medya özellikle restaurant, cafe gibi yeme-içme sektöründeki işletmeler için bir gereksinim haline geldi. Bu platformlarda yer almanız hem müşterileriniz ile iletişiminize hem de Google’da öne çıkmanıza büyük fayda sağlayacaktır.

Google Adword’su Kullanın

Diğer yöntemlerin aksine maliyetli bir yöntemde olsa Google’da reklam vermek restaurantınızı Google’da ilk sıralara taşıyacak kesin yöntemdir. Restaurantınızın hitap ettiği hedef müşteri kitlesinin beğenilerine ve aramalarına uygun anahtar kelimeler seçilerek Google’da öne çıkabilirsiniz.

Google İşletmelere Restaurantınızı Ekleyin

Google’un restaurant, kafe gibi işletmelere ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Restaurantınızı Google haritalara ekleyebilir, müşterilerinizin size Google Maps üzerinden de ulaşabilmelerini sağlayabilirsiniz.

Bir Youtube Kanalı Oluşturun

Restaurantınızda müşterilerinize sunduğunuz yiyecek ve içeceklerinden, restaurantınızın ambiyansını yansıtabileceğiniz videolar hazırlayarak bu videoları youtube kanalınıza ekleyebilirsiniz. Yine hazırladığınız videoların altına web sitenizin linkini ekleyebilir, Google’daki görünümünüzü arttıtabilirsiniz.

Search Engine Optimizaton’a Önem Verin

Restaurantınızın web sitesini Google, Bing gibi arama motorlarına uygun hale getirerek restaurantınızı Google’da öne çıkarabilirsiniz.

Restaurantının web sitesini nasıl öne çıkarabileceğiniz hakkındaki önerilerimizi paylaştığımız bu yazımız ile ilgili sizde soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.