Restaurant Malzemeleri: İhtiyacınız Olacak 32 Ekipman
2016-09-03
9527
Yeni restaurant açacak olan girişimcilerin, kurulum aşamasındaki en kritik konu başlıklarından biri restaurant malzemeleri. Peki neden?
- En Yüksek Sabit Maliyet Kalemi: Restaurantların en büyük sabit giderlerinden biri restoran malzemeleridir. Bu nedenle bu aşamada doğru ürünleri, uygun fiyatlardan satın almak kuruluş maliyetlerinizi düşürmeniz açısından çok önemlidir.
- İlk İzlenim Açısından Önemlidir: Restaurant işletmeciliğinde dekorasyon günden güne önem kazanmaktadır. Restaurantınıza malzeme seçerken malzemelerin tasarımı, kalitesi ve konseptinize olan uyumu sizi bir adım öteye taşıyacaktır.
Nelere İhtiyaç Duyarım?
Neden önemli kısaca bahsettikten sonra gelelim hangi tip malzemelere ihtiyaç duyacağınıza. Restaurant malzemeleri alımını 3 kısımda inceleyebiliriz.
Restaurant Mutfak Malzemeleri
Yiyecek ve İçeceklerinizin hazırlanmasında, depolanmasında, saklanmasında kullanacağınız bu malzemeler için alım yapmadan önce restaurantınızın menüsünü ve konseptini belirlemeniz işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.
Restoran Mutfak Malzemeleri Listesi
- Yemek Hazırlama ve Pişirmede: Fırın, Izgara, Ocak, Tava, Tencere, Kepçe, Tahta Kaşık, Bıçak, Mikser, Blender, Eldiven
- Saklama ve Depolamada: Derin Dondurucu, Buzdolabı
- Temizlikte: Bulaşık Makinesi, Bulaşık Eldiveni, Temizlik Malzemeleri ( Deterjan, Sünger vb. )
Restaurant Servis Malzemeleri Listesi
- Yiyecek ve İçecek Servislerinde: Masa, Sandalye, Baharat Takımı, Çatal-Kaşık-Bıçak Takımı, Bardak, Tabak, Sosluk, Masa Örtüsü, Peçetelik.
Genel İhtiyaçlar Listesi
- Yangın Söndürme Tüpü, Servis arabası, Yazar Kasa ve Pos Makinesi, Jeneratör.