Restaurant Kapanış Kontrol Listesi

Restaurant yönetiminde en önemli ve en dikkat edilmesi konulardan bir tanesi de restaurantımızı kapatmadan önce yapacağımız kontrollerdir. Restaurant kapanış kontrol listesi, yeni bir güne başlarken işimizin kolaylaşmasını sağlarken aynı zamanda yaptığımız işlerin başarılı bir şekilde devam etmesine de olanak tanımaktadır.

Kapanış kontrol listelerinizi elle veya otomasyon sistemleri ile yapabilirsiniz. Günümüzde birçok restaurant kapanış kontrol listelerinin takibini otomasyon sistemleri ile yapmaktadır. Bizim önerimizde elbette bu işlerin bir yazılım yardımı ile yapılması olacaktır. Bu tip sistemler işinizin hem daha kolay olmasını hem de verimliliğinizin artmasını sağlayacaktır.

Gelin şimdi restaurantımızı kapatmadan önce yapacağımız kontrolleri kısaca listeleyelim.

Güvenlik Kontrolü

  • Tüm kapıları kapatın ve kilitleyin.
  • Restaurantın alarmını açın.
  • Mutfaktaki bütün fırınları gaz kontrolü ve gaz kaçağı olmaması için kontrol edin.
  • Açıkta kalan bütün nakit paraları kasaya yerleştirin ve kasayı kilitleyin.
  • Elektronik bütün aletleri kapatın. Yanan gereksiz ışıkların tamamını kapatın.
  • Bütün camları kontrol edin ve kapatın.

Yiyeceklerin Kontrolü

  • Tarihi geçen ve bozulmuş olan gıdaları kontrol edin.
  • Bütün soğutucuların kapaklarını kontrol edin.
  • Açıkta kalan yiyecek ve içecekleri dolaplara yerleştirin.

Temizlik Kontrolü

  • Bütün zeminleri paspas ile temizleyin.
  • Bütün masaları ve sandalyeleri temizleyin.
  • Bütün bulaşıkları yıkayın.
  • Tuvalet ve banyolara derinlemesine temizlik ve dezenfektasyon yapın.
  • Tuvaletlerde azalmış ya da bitmiş olan temizlik malzemelerini tamamlayın.
  • Masa örtülerini yıkayın.
  • Bütün duvarları silin.
  • Çöplerin hepsini boşaltın.

Diğer

  • Kırılan tabak ve bardakların kontrolünü yapın ve stoktan düşün.
  • Stok sayım yapın.
  • Dilek istek ve şikâyet kutularını inceleyin.
  • Elektronik bütün aletleri kapatın ( Müzik sistemi vb. ). Yanan gereksiz ışıkların tamamını kapatın.
  • Günlük satış raporlarını ve kasayı kontrol edin.
  • Çalışanların günlük görevlerini Yapıp yapmadığını kontrol edin.

Bu tip listelerin ve kontrollerinin yapılması her zaman için insan hatalarının azaltılması ve önde geçilmesi için çok önemlidir.

Küçük gibi görünen bu kontroller, bu uygulamalar aslında ekonomik getirisi de çok yüksek olabilecek uygulamalardır.

Örneğin: Şöyle düşünelim herhangi bir kapanış kontrol listemiz yok ama biz restorantımızın kapısını her gün kilitliyoruz. Eğer işimizi bu tip kontrol listeleri ile yapmazsak bir gün ve restoranımızın kapısını kilitlemeyi unutabiliriz. Böyle bir durumda bizi çok zor durumda bırakabilir.

Yine bu tip çalışmaları, kontrol listelerini otomasyon sistemleriyle yapmak bize artı bir puan daha kazandıracaktır. Yazılım yardımı ile yapılan kontroller, yaptığımız çalışmaları geriye dönük olarak da inceleyebilmemizi sağlar. Bu tip faaliyetler yönetim becerilerimizi geliştirebilmemize olanak tanır.

Sizde konu ile ilgili görüşlerinizi bizimle yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir