Restaurant İsimi Seçerken Kullanabileceğiniz 5 İpucu

Yeni bir restaurant, cafe vb. işletme açılışlarında en sıkıntılı süreçlerden biride restaurantınıza seçeceğiniz isimdir. Restaurant, cafe isimleri müşteri ile ilk teması sağlayan, onlar üzerinde ilk etkiyi yapan çok ama çok önemli ve üzerinde durmanızı gerektiren bir konudur. Sizin için bu zorlu süreci daha rahat atlatmanız ve restaurantınıza isim seçerken kullanabileceğiniz 5 önerimiz var.

Restaurant İsminizde Kendi İsminizi Kullanın

Oldukça popüler ve bir o kadarda işe yarar bir öneri restaurantınızda kendi isminizi kullanmak. Ali Ustanın Yeri, Ayşe Hanımın Mutfağı gibi kendi isminizi restaurantınızın ismi içerisinde kullanabilirsiniz. Bu tip kullanımlar müşterinin işletmeniz ile olan mesafesini azalttığı gibi, yaygın kullanım sebebi ile de akılda kalıcığı arttır.

Restaurantının Lokasyonuna Göre Seçim Yapın

Adres referanslı restaurant ismi seçimi daha lokal bir işletme olduğunuzu vurguladığı gibi müşterilerinizin sizi başkalarına tavsiye ederken de restaurantınızın nerede olduğu ile ilgili de ekstra akılda kalıcı olmanızı sağlar. Örneğin Bakırköy Dürümcüsü ismini seçen bir restaurantın müşterisi başka birine tavsiye verdiğinde, tavsiyeyi alan kişi mekanın nerede olduğu ile ilgili bir fikir edinebileceği gibi Bakırköy’e uğradığında ve restaurantınıza rast geldiğinde direkt aldığı tavsiye aklına gelecektir.

Meşhur Yemek İsimlerini Kullanın

Müşterilerinize sunduğunuz özel bir yiyecek veya içeceğiniz var ise restaurantınızın isminde bunu kullanmak hem müşteriye fikir sunması hem de iddialı olduğunuz yiyecek veya içecek ile ilgili markalaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Konseptinize Uygun İsim Seçin

Mekanınızın konseptine uygun ve onu yansıtan bir isim seçmek müşterilerinizin ilk izlenimi açısından önemlidir.

Orijinal Olun

Seçeceğiniz isim ne olursa olsun daha önce kullanılmamış bir restaurant ismi seçin. Özellikle marka tescili olan bir isim seçimi, yapacağınız onca yatırımı kaybetmenize sebep olacağı gibi hukuki olarak da sizi zor durumda bırakacaktır.

Elbette bütün bu önerilerin dışında çevrenizden alacağınız tavsiyeler, beyin fırtınaları gibi restaurantınıza isim seçerken faydalanabileceğiniz birçok araç kullanabilirsiniz. Konu ile ilgili aklınıza takılanları, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

*Makalede kullanılan restaurant isimleri örnek amaçlı olup, gerçek restauranları referans amacı taşımamaktadır.