Fine Dining Ne demek?

Yemek yemek temel ihtiyaçlarımızdan lakin fine dining yemek yemeyi bir ihtiyaçtan bir lüks tüketim seviyesine çıkarıyor. Fine dining nedir, ne demektir diye kısaca özetlersek, müşterinin restaurantla ilk temasından, müşterinin uğurlanmasına kadar ki bütün yeme-içme servisinin olabilecek en üst seviyede olduğu konseptir. Fine dinning restaurantları müşterilerine mükemmel bir atmosferde, gurme lezzetler sunar. Bu tip restaurantlar lüks kategorisinde hizmet verdiklerinden dolayı, fiyatlarda standartın üzerindedir.

Fine Dinning Restaurantların Ortak Özellikleri

Dekorasyon

Fine dining restaurantların en önemli ve belirgin özelliklerinden biri atmosferdir. Bu sebeple müşterilerine mükemmel bir deneyim yaşatmak isteyen restaurantlar dekorasyonlarına çok önem vermekte, kendilerine özgün ve tanımlayıcı bir ortam yaratmaya çalışırlar.

Lezzet

Fine dinning restaurantlar ünlü şefler ile çalışır ve müşterilerine gurme lezzetler sunar. Fine dining restaurantlarda porsiyonlar küçük ve genellikle tadım amaçlıdır.

Müşteri İlişkileri

Olabilecek en yüksek seviyede hizmet veren fine dinning restaurantları, alanlarında uzman çalışanlara sahiptir. Bu tip restaurantlarda çalışan elemanlar müşterinin öneri talep etmesi durumunda sundukları menüye hakim olduklarından, yeme-içme konusunda tavsiyelerde bulunabilirler. Yeme-içmedeki tüm süreçte müşterinin alabileceği maksimum memnuniyeti sunmak fine dining konseptinin temellerindendir.

Lokasyon

Fine dining restaurantlar şehirlerin merkezi konumlarında yer alırlar.

Rezervasyon

Bu tip restaurantlar rezervasyon ile çalışırlar. Müşterilerin hangi masada olacakları, kaçta gelecekleri daha önceden belirlenir.

Sonuç olarak fine dinning restaurantları standart bir yeme-içme deneyiminin çok üzerinde, yeme-içmenin gelebileceği en iyi seviyede hizmet vermeye çalışırlar. Bu konseptin temel noktalarını ifade ettiğimiz bu yazımızla ilgili sizde soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.